Testvérgyilkosság Hmelnickij megyében

2023. július 21., 09:28

Hmelnickij megyében egy férfi megölte testvérét, majd a holttestét az árokba dobta – jelentette a TSZN a Hmelnickij Megyei Ügyészségre hivatkozva.

„A tragédia Dovhalivka faluban történt. Italozás közben vita támadt a testvérek között, ami verekedéssé fajult. Az idősebb testvér legalább 20-szor megütötte öccsét kézzel és lábbal a teste különböző részein, majd kést ragadott és még 19-szer lesújtott. A 35 éves férfi a helyszínen belehalt a vérveszteségbe” – jelentette az ügyészség.

Hogy elrejtse a bűncselekményt, a tettes a holttestet egy másik szobába hurcolta, majd két nappal később szekérre rakta, szénabálákkal takarta be és a falun kívülre vitte, ahol az árokba dobta.

A bíróság a 47 éves sepetyivkai járási lakost vétkesnek találta szándékos emberölés bűntettében a Büntető törvénykönyv 115. cikkelyének 1. része alapján, s 9 év szabadságvesztésre ítélte.

A portál emlékeztet, hogy Zsitomirban egy 41 éves helyi lakos megölt egy 23 éves katonát. A tragédiát egy az áldozatnak a gyilkosára tett megjegyzése okozta.

(tsn.ua/Kárpátalja)