A parlamentben indítványozták a hangos autók és motorkerékpárok vezetőinek megbírságolását

2023. augusztus 5., 19:10

Benyújtották a Legfelső Tanácsnak a 9 564. számú törvénytervezetet, amelyben a képviselők a megengedett zajszintet meghaladó személygépkocsik és motorkerékpárok vezetőinek megbírságolását javasolják – jelentette a TSZN a parlament honlapjára hivatkozva.

Az ukrán Adminisztratív jogsértési törvénykönyv módosításáról szóló törvényjavaslatról van szó, amely a megengedett zajszintet meghaladó járművek vezetésével vagy üzemeltetésével kapcsolatos adminisztratív felelősség javítására irányul.

„Látom, nemcsak engem dühítenek a versenyzők az egyenáramú sportkocsikon és motorbicikliken, amelyek most olyan hangosan indulnak el a város utcáin, hogy gyakran összekevered őket a rakéták becsapódásával” – kommentálta a kollégái által jegyzett törvénytervezetet Jaroszlav Zseleznyak parlamenti képviselő.

Tájékoztatása szerint a tervezetben „a nem adózó minimális jövedelem legfeljebb ezerszereséig terjedő bírság” szerepel, ismételt szabálysértés esetén a bírság összege a nem adózó minimális jövetelem kétezerszerese lehetne, valamint kiegészülne a jogosítvány bevonásával legfeljebb 6 hónapra.

(tsn.ua/Kárpátalja)