Viktor Mikita a hidak állapotának sürgős ellenőrzésére utasította a kistérségeket

2023. augusztus 5., 08:45

Augusztus 4-én, pénteken Viktor Mikita, a Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatás elnöke operatív értekezletet tartott a megye összes kistérségségének a vezetőjével, és sürgős szakbizottságok létrehozására utasított az Állami Sürgősségi Szolgálat szakembereinek bevonásával, s arra, hogy 24 órán belül ellenőrizzék a mérlegükön szereplő összes híd állapotát.

A megyevezető elmondta, hogy a javításra szoruló építmények megfelelő állapotba hozatalára a helyi költségvetésből, szükség esetén a megyei költségvetésből kell forrást elkülöníteni.

Továbbá a fafelületű hidakon utasította a burkolat teljes cseréjét, valamint azok meglétének ellenőrzését, és szükség esetén a korlátozásokra vonatkozó jelző- és figyelmeztető táblák elhelyezését az egyes hidakon.

Megjegyezte, a kistérségek két hete kapták azt a feladatot, hogy sürgősen hozzanak létre bizottságokat, és ellenőrizzék a mérlegükön szereplő közúti hidak jelenlegi állapotát. Az ellenőrzés folyamatban van, a hivatal a helyi hatóságok tájékoztatását várja.

Amint arról értesülhettek, csütörtökön három nő esett le egy hídról Tiszaborkúton. Közülük ketten megsérültek, egy meghalt. Az állami szolgálatok tájékoztatása szerint a híd faburkolata részben megsérült. Ezzel kapcsolatban a rendőrség büntetőeljárást indított.

(0312.ua/RV)