Négy áldozata van az ukránokat szállító kisbusz ausztriai balesetének

2023. augusztus 14., 09:28

Négy ukrán állampolgár vesztette életét Ausztria északkeleti részén egy közúti baleset következtében a hétvégén. Az áldozatok mindannyian ugyanannak a családnak a tagjai: a nagyapa és a nagymama, a 7 hónapos csecsemő és a hároméves gyermek – jelentette az Ukrinform Miroszlava Zinkevicsre, Ukrajna Ausztriai Nagykövetségének konzuljára hivatkozva.

A konzul elmondása szerint a kisbuszban összesen heten ültek, mindannyian ugyanannak a családnak a tagjai. A balesetben a nagyapa és a nagymama, valamint két kis unokájuk halt meg. Az apa a feleségével és harmadik gyermekükkel könnyebb sérüléseket szenvedtek. Most kórházban vannak, orvosi felügyelet alatt.

Ukrajna Külügyminisztériumának sajtószolgálata arról tájékoztatott, hogy a baleset valamennyi érintettje lengyelországi tartózkodási engedéllyel rendelkezett.

Az ukrán nagykövetség együttműködik az osztrák hatóságokkal a közúti baleset kivizsgálásában, és kapcsolatot tart az orvosokkal is.

Osztrák sajtóbeszámolók szerint a szörnyű baleset augusztus 12-én történt az A5-ös autópályán, az alsó-ausztriai szövetségi tartományban található Gawainstal település közelében. A lengyel rendszámú kisbusz hét utasával jobbra sodródott, áttörte a híd korlátját, és az alsó útra zuhant. A tudósítások szerint a sofőr, aki túlélte a balesetet, azt állította, hogy egy pillanatra elaludt.

(ukrinform.ua/Kárpátalja)