Focitorna a Beregszászi járási Szernyén

2023. augusztus 16., 11:00 , 1172. szám

Focitornát szerveztek helyi kezdeményezésre Szernyén a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Beregszászi Járási Szervezete (KMKSZ BJSZ) támogatásával.

A Nagybégányból, Zápszonyból, Dédából, Benéből, Barkaszóról, Bátyúból és természetesen Szernyéről összesereglett focisták 3 csapatba tömörültek.

A megnyitón Zsidik Sándor szernyei elöljáró köszöntötte a megjelenteket, és sikeres szereplést, színvonalas játékot kívánt a csapatoknak.

Sin József, a KMKSZ BJSZ elnöke kiemelte a sportrendezvények szervezésének fontosságát, melyek hozzájárulnak a feszült háborús légkör oldásához, a mindennapi problémák, gondok elviseléséhez. S mint ilyen, különösen fontos ez az állami ünnepekhez készülődő ukrán és magyar közösségek számára.

A jó iramú mérkőzéseken végül büntetőpárbaj által a szép kupát Nagybégány csapata szerezte meg, második helyen Szernye–Barkaszó csapata végzett, míg a harmadik helyet Zápszony szerezte meg.

A díjátadáson a Beregszászi Járási Futballszövetség dicsérő oklevelét vehette át Tóth Gyula veterán focista, ki ezen a napon ünnepelte születésnapját.

A torna legjobb játékosa a benei Vince István lett, míg a gólkirályi címet Tompa Pál szerezte meg Nagybégányból.

A torna végén finom bográcsos várta a torna résztvevőit és az ide látogató nézőket.         

zs