Pénzhamisítókat lepleztek le a hatóságok

2023. augusztus 26., 14:42

Az Ukrán Gazdasági Biztonsági Hivatal (BEB) az Ukrán Biztonsági Szolgálattal (SZBU) együttműködésben leleplezte pénzhamisítók egy csoportját 50 000 dollárnyi hamis pénz eladásának kísérlete közben – jelentette az Interfax–Ukrajina hírügynökség.

A vizsgálat megállapította, hogy a bűncselekmény szervezője egy lembergi lakos volt, s egy ungvári, valamint egy kijevi lakos is közreműködött benne. Minden hamisított 100 dolláros bankjegy 2006-os sorozatú, és kiváló minőségű volt. A BEB nyomozója az egyik gyanúsítottat 50 000 hamis dollár eladásának kísérlete közben vette őrizetbe.

A rendfenntartók Kijevben, Lembergben és Ungváron is tartottak házkutatást. Ennek eredményeként több mint 70 000 dollárt találtak és foglaltak le, köztük 50 000 dollárt hamisítás nyomaival.

Jelen helyzet szerint a hamisítók egyikét külföldi valuta szervezett csoport tagjaként különösen nagy mennyiségben elkövetett illegális tárolásával, beszerzésével, szállításával, valamint értékesítésével gyanúsították meg. Megelőző intézkedésként vizsgálati fogságba került, ahonnan 1,4 millió hrivnya óvadék ellenében szabadulhat.

A hatóságok vizsgálják két társának meggyanúsítását.

(interfax.com.ua/Kárpátalja)