Robbanóanyaggal megrakott autóra bukkantak a rendőrök Odesszában

2023. szeptember 15., 19:12

Odesszában a rendőrök véletlenül robbanóanyaggal teli autóra bukkantak, amelynek volánjánál egy helyi lakos ült. A megyei rendőrség tájékoztatása szerint az eset Odessza hadzsibeji kerületében történt – jelentette az UNIAN hírügynökség.

A rendőrök a közlekedési szabályok megsértése miatt állították le a gépkocsit. A járőrök azt gyanították, hogy a férfi ittas, de a szabálysértő nem vetette alá magát az ellenőrzésnek.

„Miközben a rendőrök jegyzőkönyvet vettek fel az alkoholos bódultság megállapítására irányuló vizsgálat megtagadása miatt, egy gyalogsági aknához hasonló tárgyat vettek észre a járművében. Operatív nyomozócsoportot hívtak a helyszínre” – közölte a rendőrség.

Megjegyzik, hogy a rendőrség területi alegységének munkatársai tűzszerész szakértők közreműködésével a jármű átvizsgálása során találtak 12 különböző gránátot gyutaccsal és anélkül, 11 TNT-töltetet, egy jelző- és egy gyalogsági aknát, három darab gyújtózsinórt és egy gyújtócsövet. A nyomozók a lefoglalt tárgyakat szakértői vizsgálatra továbbították.

Az előzetes adatok szerint a 34 éves férfi a jelzett eszközöket illegálisan vásárolta, és a saját autójában tárolta. Az érintettet őrizetbe vették, és robbanóanyag vagy robbanószerkezet törvényben előírt engedély nélküli beszerzésével és tárolásával gyanúsították meg.

A vizsgálat folytatódik.

(unian.ua/Kárpátalja)