Ugocsai sportnap a nagycsaládosok szervezésében

2023. szeptember 24., 14:42 , 1178. szám

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) fontos közösségépítő szerepet tölt be megyénkben, hiszen évente közel száz programot szervez a tagcsaládok számára. Az egyik legsikeresebb alkalom a családi sportnap, ahol az aktív pihenést kedvelők különböző ügyességi versenyeken vehetnek részt. A negyedik alkalommal megszervezett sportnapnak a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum adott otthont. Az egyesület célja a programmal az egészség megőrzése, amelyhez elengedhetetlen a testmozgás.

Az online világ és jelenleg az országban dúló háború a nagycsaládokat is negatívan érinti, hiszen számos testmozgási lehetőség csak korlátozottan áll rendelkezésükre. Éppen ezért az egyesület munkatársai fontosnak tartják, hogy rendszeresen szervezzenek programokat, amelyek által kicsik és nagyok számára biztosítani tudják a sportolási lehetőséget. A tagcsaládok pedig örömmel várják ezeket az alkalmakat.

A már hagyományos sportnapra a szervezők rendszerint a gyerekek és szülők számára is élvezhető programokkal készülnek, ahol a mozgást kedvelő családok különböző ügyességi versenyeken vehetnek részt. A sportnap szervezése során kiemelt szempont volt, hogy minden korosztály megtalálja benne azt, amit szeret.

A program minden évben nagy érdeklődésnek örvend. Idén 70 fővel összesen 22 tagcsalád képviseltette magát az eseményen.

A nagycsaládos egyesület által szervezett programok többsége Beregszász környékén valósul meg, ezért sok szülő kifejezetten örül, ha más térségekben, így például az ugocsai régióban kerül megrendezésre egy-egy rendezvény – mondták a szervezők.

„Szerettük volna elhozni a sportnapot Ugocsába is, hogy a vidéken élő nagycsaládosoknak ne kelljen sokat utazniuk. És mindehhez adott a gyönyörű és teljeskörűen felszerelt helyszín is” – fogalmazott Csirpák Viktória, a sportnap szervezője.

A program lehetőséget biztosított a résztvevők számára, hogy kipróbálják magukat megannyi sportágban, de volt közösen végzett torna, nyújtás és különböző versenyfeladatok is. A gyerekek kedvencei a futás, a foci és a kosárlabda voltak.

A sportnap közös ebéddel, majd eredményhirdetéssel zárult. Ezután a résztvevők, igaz, fáradtan, de mind-mind örömteli élményekkel és sportszerekkel gazdagodva térhettek haza.

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének őszi programjairól az egyesület közösségi oldalán találhatnak információt az érdeklődők.

TV21 Ungvár/K. K.