Szüreti délután Haláboron

„A szüret víg, kellemes mulatság”

2023. szeptember 25., 17:52 , 1178. szám

A szüret régtől fogva ünnep volt Haláboron. Bár a koronavírus-járvány, majd a háború sok hagyományos program megszervezésének gátat szabott, ezúttal, szeptember 24-én, vasárnap a KMKSZ Halábori Alapszervezete Kádár Szilvia vezetésével mégis megszervezte ‒ a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezetének támogatásával ‒ a jó hangulatú szüreti délutánt.

A program a Tisza-parti Halábor kultúrházában, ünnepi műsorral vette kezdetét. A helyi óvodások aranyos, szüreti műsorának örülhetett először a közönség, akiket Kocsis Katica készített fel.

Majd Kovács István koreográfus tanítványai, a Halábori Tiszavirág Táncegyüttes kisebb és nagyobb csoportja is bemutatta a tudását. A kicsik gyermekjátékot, a nagyok egy lendületes kalocsai táncot adtak elő, az alkalomhoz illő verseket szavaltak és énekeltek is. A Borzsovai Ibolya Tánccsoport dél-dunántúli ugróst és egy dél-alföldi táncot mutatott be, ezzel is színesítve a programot. Végül a kisebb és a nagyobb halábori csoport közösen járta a szüreti táncot, amiért nagy taps volt a jutalmuk.

A szervezők jóvoltából senki sem maradt éhen, a rendezvényen jutott mindenkinek a finom töltött káposztából, lekváros fánkból meg csemegeszőlőből. Evés után pedig kezdődhetett a tánc.

A szervezőktől a program minden résztvevője kapott egy sors­jegyet, a tombolán sok hasznos ajándék mellett a fődíj egy nagy bőségkosár volt, amelyet Lőcsei Milán vihetett haza, ezúttal neki kedvezett a szerencse, de kisebb kosarat nyert még Bak Bianka és Kádár Zsófia. Ajándékot kaptak továbbá a helyi kultúrcsoport növendékei is, akik a szüreti dekorációt készítették.

Kádár Szilvia összegezve a végén elmondta: „Úgy látom, nagyon jól érzi itt magát mindenki, felszabadultan beszélgetnek. Ez egy jó délután volt.”       

Badó Zsolt