KMNE: Családi sportnap Karácsfalván

Olvasói levél

2023. szeptember 28., 16:33

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) 2023-ban is igyekszik színes programokat szervezni tagcsaládjai számára. Közkedvelt esemény a családi sportnap, amely idén harmadik alkalommal valósult meg, ezúttal Karácsfalván.

A sportnapra közel 80 fő jelentkezett, amely 22 családot foglal magába. Idén már negyedszerre ad otthont a rendezvénynek a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum. A nagycsaládos egyesület által szervezett programok többsége Beregszász környékén valósul meg, ezért sok szülő kifejezetten örül, ha más térségekben, így például az Ugocsai régióban kerül megrendezésre egy-egy rendezvény. A program felelőse Csirpák Viktória, aki a KMNE egyik elnökségi tagja, a versenyszámok levezető edzője pedig Kész Szabolcs, az intézmény tornatanára volt.

Gyerekek és felnőttek egyaránt nagy lelkesedéssel vettek részt a különböző feladatokban. A versenyszámok összeállítása során fontos szempont volt a változatosság, és hogy minden korosztály megtalálhassa a neki megfelelő sportágat.

A megmérettetések után elfogyasztották a finom ebédet a családok. A mozgás után igazán jól esett a gőzölgő töltött káposzta és a finom sütemény. Majd következett az eredményhirdetés.

Minden részt vevő család elismerő oklevélben részesült, amelyhez egy gazdag ajándékcsomag is társult. Az ajándékok összeállításához a Munkácsi Szent Márton Karitász járult hozzá. Köszönjük szépen a támogatásukat!

A program megvalósulását Magyarország Kormánya támogatta!