Egy kormánypárti honatya áramot termeltetne a rabokkal

2023. szeptember 29., 15:44 , 1178. szám

Szerhij Hrivko, a Nép Szolgája párt parlamenti képviselője bejegyezte a Legfelső Tanácsban a 10 057. számú törvénytervezetet, amely javasolja, „50 000 foglyot ösztönözzenek arra, hogy kerékpár-generátorokkal áramot termeljenek” – jelentette a TSZN.

A képviselő szerint a törvénytervezet alternatív lehetőségeket nyit meg az energiarendszer feltöltésére.

A közösségi oldalak felhasználói nem mentek el szó nélkül a politikus javaslata mellett, és máris reagáltak rá. A tsn.ua weboldal összegyűjtött egy csokorra valót a törvénytervezet kiváltotta reakciókból. Ezek szerint akadtak, akik nem támogatták Szerhij Hrivko ötletét, ehelyett azt javasolták, hogy a képviselők és az orosz hadifoglyok tekerjék a pedálokat.

Vaszil Mironovics felhasználó például azt írta, a Legfelső Tanácsban minden képviselőnek be kellene szerelni a pedálokat, „hadd tekerjék, legalább ennyi haszon legyen belőlük”.

A William nevű felhasználó azt kérdezi, miért csak a pedálokat tekerjék? Kényszeríteni lehetne a rabokat, hogy fújják a szélgenerátorok lapátjait, vizeljenek a vízturbinákra, s hőcserélőket vezethetnének a rabok testéhez, hogy energiát nyerjenek a hőerőművek számára.

(szcs/tsn.ua)