A német, a francia és az amerikai autógyártók a legnépszerűbbek Ukrajnában

2023. október 1., 15:49

Az ukránok által 2023-ban vásárolt használt autók közül a legtöbbet Németországban gyártották – írja az Ekonomicsna Pravda az Ukravtoprom egyesület nyomán.

Összesen az év eleje óta 165 200 személygépkocsival bővült az ukrán flotta, amelyek 23%-a új, 77%-a használt. Közel 45 000 használt autót Németországban gyártottak.

A legnépszerűbb német eredetű használt importautónak a Volkswagen Golf bizonyult.

A francia személygépkocsik a második helyet foglalták el az importált használt autók között (17 000). A Renault Megane iránt volt a legnagyobb a keresletet a használt „franciák” közül.

A harmadik helyen az Egyesült Államokban gyártott autók állnak (15 700 használt autó). A Tesla Model 3 elektromos autó bizonyult a legkívánatosabb „amerikainak” ebben a statisztikában.

Ami viszont az új autókat illeti, a japánok állnak az élen (8,5 ezer). Japánban gyártott autót választva az ukrán vásárlók leggyakrabban a Toyota RAV–4 crossovert részesítették előnyben.

A második helyen az új autók piacán a német gépkocsik állnak (6,4 ezer). A Volkswagen Touareg lett a bestseller az új „németek” közül.

Az első háromban végeztek a Kínában gyártott autók is (4,5 ezer). Az új kínai gyártású személygépkocsik közül egyértelműen a Volkswagen ID.4 a legkelendőbb.

(epravda.com.ua/Kárpátalja)