Szüreti délután és táncház Borzsován

Olvasói levél

2023. október 4., 17:17 , 1180. szám

A KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezete, valamint a KárpátHáz civil szervezet támogatásával október 1-jén szüreti délutánt és táncházat szerveztek Borzsován. Az alkalomnak a település kultúrháza biztosított helyszínt, melyet a gyerekek szüleikkel együtt készített kreatív őszi dekorációi díszítették.

A program ünnepi műsorral vette kezdetét. A Borzsovai Gimnázium diákjai Lőrinc Zsuzsa felkészítésével egy gyönyörű csősztáncot adtak elő, majd Kovács István koreográfus tanítványai, a borzsovai Ibolya Táncegyüttes kiscsoportja gyermekjátékot, a nagyok egy dél-dunántúli ugróst és egy dél-alföldi táncot adtak elő. Gyerekek előadásában alkalomhoz illő verseket hallhattak a jelenlévők, majd ismét a táncoké volt a főszerep. A vári Tulipán Táncegyüttes rábaközi és dél-alföldi oláhost mutatott be, ezzel is színesítve a programot.

A rendezvény sikerességéhez hozzájárult a falu zenésze, Papp József is. Végül a kicsik és nagyok közösen ropták a táncot.

Reméljük, hogy mindenkinek tudtunk egy kellemes és szép délutánt biztosítani, hisz a kultúra és a művelődés összekötő kapocs volt és lesz a társadalomban.

Bántó Irén Mária