Olaszországi buszbaleset: A Külügyminisztérium 9 ukrán halálát erősítette meg

2023. október 6., 09:26

Ukrajna Külügyminisztériuma megerősítette, hogy 9 ukrán halt meg az október 3-án az olaszországi Velence Mestre kerületében bekövetkezett buszbalesetben – jelentette az Interfax–Ukrajina hírügynökség Oleh Nyikolenkóra, a Külügyminisztérium szóvivője való hivatkozással.

További hat ukrán állampolgár megsérült.

„Jelen helyzet szerint a velencei rendőrség kilenc ukrán halálát és hat sérülését erősítette meg. Az ukrán konzulok felkeresik a sérült állampolgárokat a kórházakban, tájékozódnak az állapotukról és megadják nekik a szükséges konzuli segítséget” – mondta el Nyikolenko a hírügynökségnek.

Korábban a velencei prefektúra közölte, hogy kilenc ukrán halt meg a mestrei közúti balesetben – írja az Ukrajinszka Pravda.

A prefektúra állítása szerint összesen 21 áldozata van a balesetnek: 9 ukrán, 4 román, 3 német, 2 portugál, 1 horvát, 1 dél-afrikai és 1 olasz. Utóbbi volt a sofőr.

A busz október 3-án, nem sokkal 20 óra előtt szenvedett balesetet eddig ismeretlen okokból. Turistákat szállított a kempingbe.

Az autóbusz egy felüljáróról zuhant a mélybe. Egyes hírek szerint a metánmeghajtású jármű elektromos vezetékekre esett és kigyulladt. A vizsgálat még tart.

(interfax.com.ua/pravda.com.ua/Kárpátalja)