Demcsenko: Naponta körülbelül 100-150 embertől tagadják meg a határátlépést

2023. október 17., 16:41

Körülbelül 100-150 embertől tagadják meg a határátlépést naponta – közölte az országos hírtelevíziók közös műsorfolyamában Andrij Demcsenko, az Állami Határőrszolgálat szóvivője, akit az Ukrinform idéz.

„Naponta 20-30 embert vesznek őrizetbe a határőrök, hol többet, hol kevesebbet. Ők azok, akik illegálisan próbálják átlépni a határt mind az ellenőrző pontokon, mind az ellenőrzőpontok irányában, mind a zöldhatáron. További 100-150 embertől tagadják meg az államhatár átlépését, amikor megérkeznek az ellenőrző pontokhoz, de nincs jogalapjuk átlépni az államhatárt” – mondta Demcsenko.

Megjegyezte: az elmúlt néhány hónapban csökkent az államhatárnak hamis okmányokkal, az ellenőrző pontokon keresztül történő illegális átlépésére tett kísérletek száma, nőtt ugyanakkor azoknak a személyeknek a száma, akik az ellenőrző pontokon kívül, a „zöld határszakaszon” keresztül próbálják átlépni a határt.

Korábban jelentették, csaknem 400 embert vettek őrizetbe szeptemberben Kárpátalján illegális határátlépés kísérlete közben.

(ukrinform.ua/Kárpátalja)