Helyi összekötők találkozója a nagycsaládosoknál

Olvasói levél

2023. október 17., 17:52

„Jó volt újra találkozni a rég nem látott ismerősökkel, családias hangulatban beszélgetni a fennálló problémákról és azok megoldási lehetőségeiről”ilyen és ehhez hasonló élményekkel tértek haza a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének helyi összekötői a legutóbbi találkozóról.

Az egyesület életében fontos szerepet vállalnak a helyi összekötők. Ők azok, akik saját településeiken buzdítják, aktivizálják a nagycsaládosokat, hogy minél több alkalmon részt vegyenek. Fontos munka ez, amely rendszerességet és odaadást igényel. Ennek érdekében negyedévente megrendezésre kerülnek a helyi összekötők találkozói, ahol lehetőséget kapnak a kérdések megvitatására, a problémák megoldására.

Így volt ez a legutóbbi találkozón is, október 14-én. 2023-ban ez a negyedik ilyen alkalom volt, ilyenkor a következő év programjai is terítékre kerülnek. Az alkalomnak az Ortutay Elemér Görögkatolikus Szakkollégium adott otthont, ahol Marosi István atya kért áldást a program megnyitásakor. Tarpai József, az egyesület elnöke beszámolót tartott az egybegyűlt 30 résztvevőnek az elmúlt év eseményeiről. Fontos kiemelni, hogy vannak aktívabb és kevésbé aktív települések. Ezek összesítéséről is szó esett. Az egyesület szeretné motiválni a családokat, hisz a közösség megmaradása a cél.

A bemutatót követően kiscsoportos beszélgetésekre került sor. Ilyenkor lehetőség nyílik az egyéni problémák átbeszélésére. Felvetődnek közös jó megoldások, amelyeket a csoportbeszélgetés végén a csoportfelelősök megosztottak a többiekkel.

A délelőtt egy finom ebéddel zárult. Az összekötők egy jelképes ajándékot kaptak, ezzel is értékelve eddigi munkájukat. Jó érzésekkel, baráti hangulattal telve ért véget a program, annak reményében, hogy a 2024-es évben is gyakran találkozhatunk.

A program megvalósulását Magyarország Kormánya támogatta.

KMNE