Csökkentik a betöltetlen közalkalmazotti és bírósági álláshelyek számát

2023. október 21., 08:45

Csökken a betöltetlen állások száma a végrehajtó szerveknél és a bírósági apparátusban – közölte Ljudmila Rozskova, a Pénzügyminisztérium Kormányzati Szervek Költségvetési Kiadásai Főosztályának vezetője az ukrajnai igazságszolgáltatás finanszírozásával foglalkozó munkacsoport ülésén, amelyről az Ekonomicsna Pravda számolt be.

„Ez a kormány döntése. Elrendelték a végrehajtó hatalom állami szerveinek létszámleépítését, de a bírsági hatóságoknak is felül kell vizsgálniuk a létszámot. Ha a bíróságokon több évig nem töltenek be konkrét meghirdetett állásokat, akkor nincs is szükség rájuk” – mondta Ljudmila Rozskova.

A Pénzügyminisztérium képviselője beszámolt arról, hogy a 2024-es költségvetési tervezet csak az állami intézmények dolgozóinak tényleges létszámára állapít meg finanszírozást.

„Csak a bírósági apparátusok tényleges létszámának finanszírozása lesz biztosítva. A ténylegesen dolgozó embereket kell finanszírozni” – mondta.

A 2024-es előirányzat szerint a jelenleg betöltetlen álláshelyek mindössze 10%-a tölthető be.

A Pénzügyminisztérium képviselője ugyanakkor nem közölt konkrét adatokat a betöltetlen közszolgálati és bírósági állásokról.

(epravda.com.ua/Kárpátalja)