Ismét csalódást keltő döntetlen Minajban

Labdarúgás

2023. november 1., 08:55 , 1183. szám

A 12. fordulóban sem sikerült megszereznie az első győzelmet a Minaj FC-nek az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, pedig ezúttal alsóházi rangadó keretében a Veresz Rivne látogatott az Ungvár melletti nagyközségbe.

Az első félórában nagyon udvarias vendéglátóknak bizonyultak a tiszta fehérben játszó hazaiak, hiszen jószerivel el sem jutottak a vendégkapuig. Ellenben a minajiak veterán kapusa, Olekszandr Bandura többször is gólhelyzetben mentette meg csapatát, egy ízben a kapufa segítségével.

A 35. percben alakult ki az első veszély a vendégkapu előtt, amikor Tverdohlib lövésszerű beadását a felső léc hárította.

A fordulás után is többnyire a Minaj kapuja előtt adódtak veszélyek, Bandura több bravúros védéssel mentett pontot a hazaiaknak.

A listavezető Krivbasz a jó erőkből álló Dnyipro–1 csapatát győzte le fölényesen, és tartja vele a lépést az újonc Polisszja Zsitomir is, amely a Zorja Luhanszk vendégeként tudott nyerni.

Eredmények: Minaj FC–Veresz Rivne 0-0, Krivbasz–Dnyipro–1 3-0, Kolosz Kovalivka–Dinamo Kijev 1-1, Zorja Luhanszk–Polisszja Zsitomir 0-1, Ruh Lviv–Olekszandrija 0-0, LNZ Cserkaszi–Obolony Kijev 3-0, Vorszkla Poltava–Metaliszt 1925 Harkiv 2-2. A Csornomorec Odessza–Sahtar Donyeck találkozót később rendezik.

A tabellát a 26 pontos Krivbasz vezeti az egy ponttal kevesebbet gyűjtött Polisszja előtt. A 21 ponttal harmadik címvédő Sahtar a többiekhez képest két mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Az alsóházban a két kieső helyen a 7 pontos Veresz és az 5 pontjával még mindig nyeretlen Minaj áll.

Volodimir Saran együttese a november 4-én sorra kerülő 13. fordulóban a Vorszkla Poltavát látja vendégül.               

(tamási)