Az energiaügyi tárca cáfolta az áramdíj emeléséről szóló híreket

2023. november 19., 19:24

A lakossági áramdíj január 1-jétől történő emeléséről szóló közlés IPSZO (információs és pszichológiai művelet – a szerk.) – írja az Ekonomicsna Pravda az Energiaügyi Minisztérium tájékoztatására hivatkozva.

„Az Energiaügyi Minisztérium hivatalosan tájékoztat, hogy jelenleg nem várható a lakossági tarifák emelése” – áll a közleményben.

A tárca jelezte, november 17-én számos tömegtájékoztatási eszköz és Telegram-csatorna hamis információkat terjesztett a lakossági áramdíj állítólagos emeléséről 2024. január 1-jétől. Ezek a híradások az NKREKP elnökének, Kosztyantin Uscsapovszkijnak az interjújára hivatkoznak.

„Az elnök azonban nem tett ilyen kijelentéseket az interjújában. A NKREKP nyilvánosan cáfolta az újságírói híradásokban közölt információkat” – jegyzi meg az Energiaügyi Minisztérium.

A tárca rámutat, az oroszok folyamatosan hamis információkat terjesztenek információs terünkben az áramszünetekről, az energiarendszer felkészületlenségéről a télre vagy a tarifaemelésekről.

„Céljuk, hogy félelmet, pánikot keltsenek, csökkentsék a társadalom Győzelembe vetett hitét, és ennek eredményeként gyengítsék az egész országot és képességünket az ellenséggel való szembeszállásra. Éppen ezért elfogadhatatlan, hogy az ukrán újságírók alájátszanak ennek az orosz IPSZO-nak. Ezért ismét kérjük, hogy legyenek éberek, és ne segítsék az ellenség tevékenységét az információs térben” – közölte a tárca.

(epravda.com.ua/Kárpátalja)