Kamionsorok a határon Ukrajna irányába Szlovákia és Magyarország felől

2023. november 21., 16:00

November 21-én délelőtt mintegy 150 kamion állt sorban Ukrajnába Szlovákiából, Magyarországról pedig 180. Erről Viktória Szengetovszka, a kárpátaljai vámhivatal szóvivője tájékoztatott.

Elmondása szerint az elmúlt nap folyamán 179 kamiont engedtek ki, és 190 teherjárművet engedtek be az Ungvár‒Vysne Nemetske ellenőrzőponton keresztül; a Csap‒Záhony ellenőrzési ponton keresztül 364 kamion hajtott be, és 338 teherjármű lépett ki Ukrajnából.

„Az eCherga online helyfoglalási rendszerben meglehetősen jelentős számú járművet rögzítettek nemzetközi fuvarozás céljából határátlépésre. Többek között az ukrán‒szlovák határ irányában 1 370 kamion várakozik a terminálokon, és 2 452 jármű várakozik az ukrán‒magyar határra.”

Andrij Demcsenko, az Állami Határszolgálat szóvivője megjegyezte: növekszik a kamionok száma a szlovák és a magyar határon, viszont nincs sorban állás az Ukrajnába belépő kamionoknál a román határon.

„A kamionok száma az előző napokhoz képest valamivel nagyobb. November 21-én délelőtt mintegy 180 kamion várakozott a Tisza határállomáson. Ennek az ellenőrzőpontnak a kapacitása, ha a sor nem növekszik, akkor lehetővé teszi, hogy naponta ennyi kamion számára biztosítsuk az áthaladást” – mondta Demcsenko.

(suspilne.media/RV)