Edzőváltás a Minajnál

Labdarúgás

2023. november 22., 10:28 , 1186. szám

Az utóbbi hetek gyenge játéka edzőváltást eredményezett az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Minaj FC-nél. A kárpátaljai együttest közel két éve irányító Volodimir Sarant a szerb Zselko Ljubenovics (a képen) váltja a kispadon.

A csapat vezetősége november 17-én jelentette be a klub honlapján, hogy elköszönnek az együttest 2022. január óta irányító Volodimir Sarantól, akivel a legutóbbi idényben a 16 csapatot számláló ukrán élvonalban az igen előkelő 8. helyet sikerült megszerezni.

A nyári igazolások nem sikerültek igazán, aminek az lett az eredménye, hogy a 2023–2024-es idényben a Minaj 14 mérkőzésen 8 vereség mellett csupán hat döntetlent tudott elérni, amivel egy fordulóval az első kör vége előtt az utolsó helyen kullog. A bajnoki nyeretlenség mellett az Ukrán Kupából is kiesett a gárda, mégpedig egy másodosztályú együttessel szemben. Ezek után valahol várható volt, hogy még az idén megköszönik az eddigi tréner munkáját.

Saran utódja a 42 éves Ljube­novics lesz, akinek ez lesz az első feladata élvonalbeli csapat élén.

Tudni kell róla, hogy játékosként a Krivbaszban, a Tavrija Szimferepolban, az Olekszandrijában és a Zorja Luhanszkban szerepelt, 2010-ben kupagyőztes lett a Tavrijával, 2017-ben pedig a Zorjával szerzett ukrán bronz­érmet. A futballcipőjét öt éve szögre akasztó Ljubenovics 303 mérkőzésen 41 találatig jutott az ukrán pontvadászatban.

Ezt követően előbb a Zorja játékosmegfigyelője volt, majd az ukrán U19-es válogatott pályaedzőjeként dolgozott.

Ljubenovics megbízatása a 2024–2025-ös idény végéig szól, edzőként november 25-én mutatkozik be a Minaj–Krivbasz bajnoki találkozón.

                 (tamási)