Ukrajnában nő a koronavírus okozta megbetegedések száma

2023. december 2., 14:40

Ukrajnában a koronavírus okozta megbetegedések számának növekedését rögzítik. Ternopil, Zsitomir és Csernyivci megyékben járványellenes korlátozásokat vezethetnek be az epidemiológiai küszöb túllépése miatt – jelentette ki az országos televíziós hírcsatornák közös műsorfolyamában Ihor Kuzin országos közegészségügyi főorvos, akit a TSZN idéz.

„Jelenleg a Covid‒19 14 fajtája kering nálunk. Most jelentős romlást látunk, ami a megbetegedéseket illeti, figyelembe véve a téli átmenetet. […] Azt látjuk, hogy három megyében lépték túl a járványügyi küszöböt. Ezek Ternopil, Zsitomir és Csernyivci megyék. Ezek a régiók máris bevezethetnek bizonyos járványellenes korlátozásokat” – mondta el.

Hozzátette: a járványszezon kezdete óta összességében több mint egymillió ukrán betegedett meg influenzában és koronavírus-fertőzésben.

„Jelenleg egy hét alatt átlagosan 4 200‒4 300 embert utalunk kórházba. Ezek elég magas mutatók. Növekszik a koronavírus új eseteinek gyakorisága. Az elmúlt héten 20%-kal nőtt” – hangsúlyozta Kuzin.

(tsn.ua/Kárpátalja)