Beregsomban járt a Mikulás

2023. december 5., 09:27 , 1188. szám

A Beregsomi Közösségi Könyvtár, valamint a helyi elöljárói körzet meghívására december 3-án a településre látogatott a Mikulás, hogy személyesen vegye át a neki írt leveleket.

A településre most másodszor érkezett meg a fehérszakállú vendég, a látogatásával összekapcsolva pedig különböző programokat is tartottak, amelyet a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) helyi alapszervezete és a Frézia virágszalon támogatott.

„Immáron második alkalommal sikerült megszervezni a Mikulás-fogadó ünnepséggel egybekötött adventi kézműves-foglalkozást a gyerekeknek. Idén mindezt bővítettük egy jótékonysági vásárral is, amelyre a gyerekek nagy odaadással és szeretettel készültek” – számolt be Popovics Nikolett, a Beregsomi Közösségi Könyvtár vezetője, aki mindemellett köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik hozzájárultak a program megvalósulásához.

A gyerekek a Mikulással való találkozásuk során elmondhatták neki kívánságaikat, emellett a télapó fogadta a gyerekek verseit, énekeit és táncait.

A találkozást és a rögtönzött táncházat követően előkerültek a ragasztópisztolyok és megannyi színes dísz, hiszen Marusinecné Kovács Éva virágkötő segítségével mindenki elkészíthette saját adventi ajtódíszét.

„Tavaly adventi koszorúk készültek, idén pedig minden gyermek saját kezűleg készíthette el otthonának ajtódíszét” – mesélte Marusinecné Kovács Éva, a Frézia virágszalon tulajdonosa.

Az adventi foglakozást és természetesen a Mikulással való találkozást már nagyon várták a fiatalok. Minden gyermek megannyi élménnyel és saját kezűleg elkészített díszeivel térhetett haza az alkalomról.

A rendezvényen a fiatalok jótékonykodhattak is, hiszen a program során az előző héten a könyvtárban készült díszeket értékesítették, a befolyt összeget pedig karácsonykor a helyi református gyülekezetnek adják majd át.           

TV21 Ungvár/K. K.