Kijevben egy nő kidobott a hetedik emeleti ablakból egy kiskutyát

2023. december 6., 12:53

Kijevben a rendfenntartók őrizetbe vették azt a nőt, aki kidobott a hetedik emeleti lakás ablakából egy két hónapos kutyakölyköt. Az állat nem élte túl – írja az Élet (Життя), az Ukrajinszka Pravda magazinja. A fővárosi rendőrség jelentése szerint a nőnek állatkínzás miatt kell bíróság elé állnia.

A rendfenntartók megállapították, hogy a 29 éves Herszon megyei illetőségű nő dobta ki a hetedik emeleti ablakon a kiskutyát, amelyet előző nap vásárolt a helyi piacon.

A nőt állatkínzással gyanúsították meg a Büntető törvénykönyv 299. cikkelyének 2. pontja alapján. A cikkely büntetési tétele háromtól öt évig terjedő szabadságvesztés vagy szabadságkorlátozás.

A rendfenntartók azt is megállapították, hogy a nőnek már voltak problémái a törvénnyel – korábban rablás miatt emeltek vádat ellene.

Hrisztina Pjatnicka, a fővárosi Obolony kerületi rendőrség szóvivője a portálnak elmondta, hogy a nő „érzelmi felindultság következtében” dobta ki a kutyát.

„A kutya vagy nyüszített, vagy enni kért – érzelmi felindultság következtében a gazdája úgy döntött, hogy kidobja a 7. emeleti ablakon. A nő egyedül él. A rendőrséget egy szemtanú értesítette, aki látta, hogy az állat kizuhant az ablakon” – mondta el Pjatnicka.

(life.pravda.com.ua/Kárpátalja)