Légiriadó miatt félbeszakadt a Dinamo minaji meccse

Labdarúgás

2023. december 6., 08:07 , 1188. szám

Mindössze 64 másodpercig tartott a Dinamo Kijev kárpátaljai vendégszereplése az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában, mivel ekkor légiriadó miatt a mérkőzés játékvezetője óvóhelyre rendelte a küzdő feleket.

A továbbiakban, mivel a légi veszély elhúzódott, a vendégek csapatvezetése úgy döntött, hogy nem vállalják a folytatást, mert a minaji stadionban nincs világítás, ráadásul másfél óra elteltével már jó pár centis hóréteg is beborította a játékteret. Ugyan lehetőség lett volna még arra, hogy hétfőn játsszák le a találkozót, de a fővárosiak ebbe az eshetőségbe nem mentek bele, hiszen hét közben egy elmaradt mérkőzésüket kell pótolniuk. Ezek után a bajnoki találkozót valószínűleg majd csak tavasszal pótolják.

A játéknap meglepetését a fordulót listavezetőként kezdő Dnyipro–1 hazai veresége jelentette a Vorszkla Poltava ellenében. Az otthoni találkozóit ismét Dnyipróban játszó együttes – tavaly Ungvár volt a csapat főhadiszállása – ugyan már a 3. percben vezetést szerzett, de a poltavaiak még az első félidőben megfordították a találkozót, és több találat már nem is született.

A listavezetői pozíciót így – jobb gólarányának köszönhetően – ismét visszavette az Olekszandriját 2-1-re legyőző Krivbasz.

Eredmények: Polisszja Zsitomir–Veresz Rivne 1-1, Dnyipro–1–Vorszkla Poltava 1-2, Kolosz Kovalivka–Obolony Kijev 0-0, Krivbasz–Olekszandrija 2-1, Csornomorec Odessza–LNZ Cserkaszi 1-3, Sahtar Donyeck–Metaliszt 1925 Harkiv 2-0. A Zorja Luhanszk–Ruh Lviv mérkőzést lapzártánk után játsszák.

A tabellát a Krivbasz és a Dnyipro–1 vezeti 33 ponttal a 31 ponttal harmadik Polisszja előtt.

A 6 pontjával reménytelenül sereghajtó Minaj FC idei utolsó bajnoki találkozóján december 9-én Cserkasziban lép majd pályára a 17. forduló keretében.                

(tamási)