A helyzet a lengyel határon változatlan, mintegy 3,5 ezer ukrán kamion áll sorban – határőrség

2023. december 10., 11:50

A lengyel fuvarozók továbbra is négy átkelőhelyet tartanak lezárva az ukrán-lengyel határon, és a helyzet gyakorlatilag változatlan, közel 3,5 ezer teherszállító jármű áll sorban – közölte vasárnap Andrij Demcsenko, az Állami Határőrszolgálat szóvivője az ukrán televízió hírfolyamában, számolt be az rbc.ua hírportál.

A jelentés szerint Demcsenko elmondta, hogy a lengyel teherfuvarozók a következő határátkelőhelyeket tartják blokád alatt: Rava-Ruszka-Grebenne, Jahodin-Dorohusk, Krakovec-Korchova, Shginyi-Medika. Csaknem 3500 kamion áll a sorban – tette hozzá. Szerinte a Seginyi és a Jahodin átkelőhelyeken a legnehezebb a helyzet, ahol 1200 és 900 kamion várakozik.

Ahogy a szóvivő kifejtette, napközben van némi mozgás, de nincs meg az a dinamika, ami november 6-a előtt volt. A legkisebb forgalmat a Jahodin átkelőhelyen regisztrálják, jóllehet ez a legnagyobb közúti határállomás.

„Annak ellenére, hogy Uhrinyiv határátkelőhelyen átengedik 7,5 tonnánál nagyobb tömegű üres teherszállító járműveket, egyelőre nem látni a lengyel fél részéről olyan enyhülést, hogy bizonyos megállapodások végrehajtása lendületet adna a forgalomnak” – mutatott rá Andrij Demcsenko.

(vb/karpat.in.ua)