Idén sem maradt el a közös karácsonyfadíszítés Jánosiban

2023. december 20., 09:30

Idén sem maradt el a tavaly elindított kedves kezdeményezés a beregszászi járási Jánosiban: december 19-én a település apraja-nagyja feldíszítette a község karácsonyfáját.

A jelenlévőket Torisnya Szilvia, a kultúrház vezetője köszöntötte, aki elmondta, hogy bár világszerte számalan karácsonyi hagyomány van, a fenyődíszítés szinte minden kultúrában megtalálható.

Ezt követően Bakos Erzsébet, a község elöljárója vette át a szót, aki rámutatott, hogy rendkívül fontos az, hogy a szeretet lángja ne csak ebben az időszakban éljen a szívünkben, hanem az év minden napján izzon bennünk. „Ahol béke és szeretet van, ott meghitt, bensőséges kapcsolatra épülő családot, közösséget lehet teremteni” – mondta el.

Az eseményre a kicsik is műsorral készültek. Elsőként a Kárpátház Civil Szervezet jóvoltából nyílt tánccsoport adott elő néptáncot Nagy Kitti vezetésével, majd pedig a Jánosi Középiskola alsós tagozatos tanulói varázsoltak karácsonyi hangulatot mindenki szívébe.

A fát a gyerekek és az ünnepségen résztvevők közösen díszítették fel. A Beregszászi Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Ökumenikus segélyszervezet jóvoltából a gyerekek ajándékcsomagban részesültek, a községháza pedig minden résztvevőt szeretetvendégségre invitált.

VV