A tulajdonos rálőtt a kiskorú rablóra – a fiú életét vesztette

2024. január 1., 08:47

December 31-én hajnali 1 óra körül egy 48 éves huszti lakos hívta a rendőrséget. A férfi arról számolt be, hogy egy ismeretlen személy behatolt a magánterületére, s ő két lövést adott le a bejegyzett fegyveréből. Az ismeretlen fiatal elmenekült a helyszínről.

A rendőrség operatív nyomozócsoportja azonnal kiszállt a megadott címre, ahol lefolytatták az elsődleges nyomozást és kiderítették az eset körülményeit. Megállapítást nyert, hogy a 48 éves huszti lakos fénykép- és videórögzítő készülékről kapott értesítést a pincéjében történő mozgásról. A lakás tulajdonosa elővette a nevére bejegyzett vadászfegyvert és lement a pincébe. A bejelentő elmondása szerint ott talált egy idegent, és felszólította, hogy menjen ki, de a fiú hirtelen a felfegyverzett férfi felé rohant, aki egy lövést adott le a test alsó részébe. Ezt követően az ismeretlen személy kirohant a pincéből, majd a férfi saját udvarán egy újabb lövést adott le a földbe.

A helyszínelés során a rendőrök vérnyomokat találtak. A rendfenntartók átvizsgálták a környéket, és a férfi háza közelében megtalálták egy 17 éves huszti lakos holttestét a combján lőtt sebbel. A kiskorú halálának előzetes oka vérveszteség.

A helyszínen dolgoztak az igazságügyi szakértők és a nyomozók is. Előzetesen a tulajdonos tettét úgy minősítették, mint szándékos emberölés a szükséges védelem határainak túllépése vagy a bűncselekményt elkövető személy őrizetbe vételéhez szükséges intézkedések túllépése. Az ügyben folyik a nyomozás.

(Facebook/RV)