Markarova: Washington és Kijev Ukrajna gazdaságának fejlesztéséről tárgyalt

2024. január 10., 13:40

Az Egyesült Államok és Ukrajna kormányának képviselői online megbeszélést folytattak az országunk gazdaságának fejlesztése érdekében teendő további közös lépésekről – közölte Facebook-oldalán Okszana Markarova, Ukrajna amerikai nagykövete, akit a korrespondent.net idéz.

Tájékoztatása szerint az online találkozón részt vett Julija Szviridenko, Ukrajna első miniszterelnök-helyettese, gazdasági miniszter, Penny Pritzker, Ukrajna gazdasági helyreállításáért felelős amerikai különleges képviselő és Bridget Brink, az Egyesült Államok ukrajnai nagykövete.

„Részletesen megbeszéltük és egyeztettük további közös lépéseinket az amerikai partnerekkel, hogy további lendületet adjunk Ukrajna gazdasági fejlődésének. Kiemelt figyelmet szenteltünk a gazdaság reálszektorának, mind a stratégiai iparágak, mind a kis- és középvállalkozások támogatásának” – tette hozzá az ukrán nagykövet.

Korábban arról számoltak be, hogy az Egyesült Államok államadóssága új történelmi maximumot érve el meghaladta a 34 billió dollárt – emlékeztet a korrespondent.net.

(korrespondent.net/Kárpátalja)