Ukrán sportológyerekeket szállító autóbusz szenvedett balesetet Kisvárda közelében

2024. január 19., 19:35

A hírt Cap Andrea, a Tisza Európai Területi Társulás (Tisza ETT) igazgatója közölte Facebook-oldalán.

„Sajnálatos dolog történt tegnap (csütörtökön – szerk.) este. Ukrán sportológyerekek utaztak Szumiból (1 300 km) Horvátországba egy karateversenyre, amikor balesetet szenvedtek egy kisvárdai körforgalomban a 4-es főúton.

Szerencsére könnyebb sérüléseket szenvedtek és csak 10 főt kellett kórházba szállítani. Hihetetlen volt látni, hogy egy könnycsepp és pánik nélkül vészelték át az egész balesetet és az azt követő eseményeket 8 és 15 év közötti lányok, fiúk. Az edzőjük elmondta, hogy sajnos az elmúlt 2 év megedzette a kis lelküket, hiszen ezek a gyerekek annak dacára jó sportolók és jól teljesítenek, hogy olyan térségből érkeznek, ahol nap mint nap rakétákat láthatnak becsapódni, menekülniük kell óvóhelyre és a legtöbbjük édesapja még ma is harcol a fronton vagy elhunyt. De ők felnőtteket megszégyenítő módon teszik a dolgukat, és a baleset után néhány órával továbbutaztak, hogy megnyerjék a versenyt, amire oly nehézkesen készülhettek fel!

Tolmácsolva az edzőik szavait: hálásan köszönik a mentésben részt vevő minden szakember munkáját (számukra hihetetlen volt, hogy szinte pillanatok alatt kiértek a helyszínre és azonnal megkezdték a mentést); Kisvárda Város Önkormányzata, a Kormányhivatal és a Bessenyei György Gimnázium vezetősége segítségét, hiszen meleg vacsorával várták őket és kényelmes elhelyezést biztosítottak számukra a mentesítő busz megérkezéséig; Perdiák Róbert vállalkozónak, aki azonnal reagált és buszt biztosított az utasok számára,  valamint segített a sérült busz kiemelésének megszervezésében; a Szent Damján Görögkatolikus Kórház dolgozóinak, akik még arra is odafigyeltek, hogy ukrán nyelvet beszélő kollégát biztosítottak a megsérült gyermekek mellé.

Tegnap éjjel mindenki tette a dolgát a legjobb tudása szerint, és ezzel biztonságot és segítséget nyújthattunk a bajbajutottaknak!” – olvasható a bejegyzésben.

(Facebook/RV)