Zelenszkij aláírta az orvosi kannabisz legalizálásáról szóló törvényt

2024. február 21., 08:45 , 1198. szám

Volodimir Zelenszkij elnök aláírta az orvosi kannabisz legalizálásáról szóló törvényt. A dokumentum szabályozza a kannabisz forgalmát az egészségügyi, ipari és tudományos tevékenységben – jelentette az Ekonomicsna Pravda (EP) a Legfelső Tanács honlapja nyomán.

A tájékoztatás szerint február 13-án A kender (Cannabis) nemzetséghez tartozó növények gyógyászati, ipari célú, tudományos és tudományos-műszaki tevékenységre irányuló forgalmának szabályozásáról a pácienseknek az onkológiai megbetegedések és a háború következtében szerzett poszttraumás stressz-zavarok elleni kezeléshez való hozzáférésének bővítéséhez szükséges feltételek megteremtése céljából című törvényt visszaküldték a parlamentnek az elnök aláírásával. A jogszabály hat hónappal a kihirdetése után lép hatályba.

Az EP emlékeztet, hogy a Legfelső Tanács 2023. július 13-án első, 2023. december 21-én pedig második olvasatban is elfogadta az orvosi kannabisz legalizálásáról szóló törvényjavaslatot.

Az ellenzéki Batykivscsina frakció december 22-én blokkolta a törvény aláírását. Január 16-án azonban a parlament – elutasítva a Batykivscsina határozattervezetét – elhárította a dokumentum aláírásának akadályát.

(szcs/epravda.com.ua)