Arahamija: Több ezer katona még soha nem vett részt harcokban

2024. február 29., 13:09 , 1199. szám

Az Ukrán Fegyveres Erők auditálása során, amelyet Olekszandr Szirszkij főparancsnok végez, több ezer katonát fedeztek fel, akik soha nem vettek részt harcokban – jelentette ki az 1+1 tévécsatorna műsorában David Arahamija parlamenti képviselő, akit a korrespondent.net idéz.

„Szüntelenül arról beszélnek, hogy vannak dandárok, amelyek már két éve harcolnak rotáció nélkül. És vannak olyan egységek, amelyek egyáltalán nem voltak a fronton. A hadsereg 900 000 (fős), mondjuk 300 000 rotáció nélkül harcol. De hol van akkor 600 000?” – tette fel a kérdést a Nép Szolgája párt frakcióvezetője.

Elmondása szerint tisztában vannak vele, egy bizonyos számú katona azon dolgozik, hogy ellássa a fronton harcolókat. Azonban Szirszkij már az ellenőrzés kezdetén jelentős számú katonát talált, akik közvetlenül részt vehetnek a harci cselekményekben.

„Mintegy nyolcezer embert találtak már, akiket egyszerűen a vezérkarhoz vezényeltek és nem harcoltak” – tette hozzá Arahamija.

A képviselő hangsúlyozta: ezek a katonák már megkapták a parancsot, és kiképzésen vesznek részt. A frontvonalon harcoló dandárokhoz vezénylik őket erősítésül.

(hk/korrespondent.net)