Határblokád: Négy határátkelőhelyen teljesen szünetel a teherforgalom Lengyelország felé

2024. március 12., 15:52

A lengyel tüntetők teljesen leállították az Ukrajnából Lengyelországba tartó kamionforgalmat a Sehini, Jahodin, Uhrinyiv és Usztiluh határátkelőhelyeken. Erről Andrij Demcsenko, az Állami Határőrszolgálat szóvivője tájékoztatta az Ukrinform tudósítóját.

„A mai állapot szerint öt átkelőhelyet blokkolnak. Ma a lengyel tiltakozók egyáltalán nem engedték át a kamionokat Lengyelország felé a Sehini, Jahodin, Uhrinyiv és Usztiluh ellenőrzőpontoknál” – mondta.

A lengyel gazdák nagyon kevés gépkocsit engednek át Ukrajna irányába is Jahodinnál és Sehininél, a tegnapi nap folyamán mindössze 50, illetve 30 járművet – tette hozzá Demcsenko.

Elmondása szerint a ma reggeli helyzet szerint a lengyel oldalon 1500 teherautó áll sorban a jelzett határátkelőhelyeken, a legtöbb Jahodinnál.

A szóvivő emlékeztetett, hogy március 9-én éjszaka a lengyel gazdák felhagytak a Korchova-Krakivec határátkelőhely felé vezető út zárlatával, de ez nagy valószínűséggel csak átmeneti állapot, mert a lengyel részről rendelkezésre álló információk szerint a gazdák azt tervezik, hogy újrakezdik a tiltakozást március 13-án. Ma délelőtt körülbelül 500 kamion állt sorban ennél a határátkelőhelynél.

A személygépkocsik közlekedését nem akadályozzák a tiltakozók – tette hozzá a Demcsenko.

(ukrinform.ua/Kárpátalja)