Jótékonysági vásár Kaszonyban

2024. március 25., 09:27

Szívmelengető kezdeményezés indult Kaszonyban: március 22-én jótékonysági vásárt rendeztek, melynek bevételével egy játszótér kialakítását támogatják az Aranykulcsocska óvoda udvarán. A vásár helyszínét a helyi művelődési központ biztosította.

A jótékonysági vásáron széles választék várta a látogatókat. Voltak finom házi péksütemények, tetszetős mézeskalácsok, csodálatos húsvéti díszek és hímestojások, nyuszik és az asztali díszek. A gyűjtés célja az volt, hogy a helyi óvodát minél több játékkal szereljék fel. Az intézmény udvarán lévő játékok évek óta elavultak. A legtöbbet biztonsági okokból már leszerelte az intézmény vezetése, a jó idő és a nyár közeledtével pedig egyre kevesebb a játék az óvoda udvarán.

Suták Viktória mint óvodavezető és mint édesanya is aktívan részt vesz az óvoda életében. Az intézményvezető a szülői értekezleten ismertette a szülőkkel a problémát, és kérte együttműködésüket a helyzet javítása érdekében. Az ötlet azonban túlszárnyalta az eredeti terveket. Meghirdették a jótékonysági vásárt, a felkészülésében a szülők lelkesen vettek részt. „Az óvoda udvara szinte kiürült az évek során. Több éve újították fel legutóbb, különféle faházakat, hintákat állítottak fel, de ezek az időjárási viszonyok miatt lassan tönkrementek. Ezért kezdtünk el beszélni a szülőkkel, hogy mit tudnánk kitalálni, ami nem terheli meg őket anyagilag, de valamelyest mégis hozzájáru a felújításhoz” – mondta el.

A szülők és az óvodavezetés is lelkesen keresi azokat a további támogatókat, akik segítenék őket e nemes cél érdekében.

(VV/Karpatszkij objektív)