Lezárult a kereckei robbantó ellen indult nyomozás, életfogytig tartó börtönbüntetésre számíthat

2024. április 15., 19:27

Tavaly decemberben beszámoltunk arról, miszerint a Kereckei Községi Tanács ülésén az egyik képviselő három denotációban lévő kézigránátot robbantott fel. Felállt, kihúzta a biztosítószeget és a tanácsterem közepére dobta.

December 15-én a képviselők megválasztották a községi tanács titkárát, mérlegelték a pénzügyi kérdéseket, a következő évi költségvetést és a községi tanács vezetőjének fizetési feltételeit. A férfi éppen e döntések meghozatalának befolyásolása érdekében folyamodott terrortámadáshoz.

Megállapítást nyert, hogy erre előre felkészült: korábban több hónapig keresett gránátokat, amelyeket ismeretlen személytől vásárolt. Ez két RGD–5 támadógránát és egy F–1 védelmi kézigránát. A férfi egy ideig lakóhelyén tartotta őket.

Több mint 20-an megsérültek a robbantás alatt, ketten meghaltak. Ezek a községi tanács képviselői. Az egyik ember az esetet követő napon, a másik egy hónappal később vesztette életét.

Emellett a terrortámadás következtében anyagi kár is keletkezett a községi tanács épületében. A szakértők 78 000 hrivnyára becsülték a károkat. Ezen pénzeszközök visszaszerzésére a községi tanács már polgári pert indított a vádlott ellen. A tettes előzetes letartóztatásban van, életfogytig tartó börtönbüntetésre számíthat.

(VV/ko.net.ua)