Mikita az ukrajnai segélyezési projektek előrehaladásáról tárgyalt a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet központi irodájában

2024. április 15., 15:28

Viktor Mikita budapesti munkalátogatása során ellátogatott a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet központi irodájába.

Elmondása szerint az irodában volt szerencséje találkozni Lehel Lászlóval, a szervezet vezetőjével. „A Lehel úr vezette karitatív szervezet munkája külön bemutatást nem igényel. Bátran állíthatom, hogy a teljes körű háború kezdete óta a Szolgálat az egyik leghatékonyabb jótékonysági szervezet” – közölte Mikita.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet az elmúlt két évben:

  • több mint ötszázezer ukránnak nyújtott segítséget Ukrajnában és Magyarországon;
  • több mint 530 házat restaurált;
  • több mint 2 ezer tonna humanitárius segélyt küldött összesen 26 millió dollár értékben;
  • a támogatási programok összértéke 2022 februárjától 37,5 millió dollár.

A látogatás során Mikita személyesen találkozott a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet csapatával. Megköszönte mindenkinek az ukrán népnek nyújtott nagyszerű segítségt, valamint a nehéz életkörülményekbe került ukránok támogatására megvalósított projekteket.

Megvitatták az energetikai infrastruktúra elleni támadások miatt jelenleg rendkívül nehéz helyzetben lévő Harkiv megye segélycsomagja bővítésének lehetőségét.

„Folytatjuk az együttműködést és a kölcsönös támogatást. Köszönjük magyar partnereinknek a kezdeményezést, a figyelmet és a segítséget” – jelentette ki Viktor Mikita.

(VV/Telegram)