Győzött első meccsén a Beregvidék

SC Beregvidék – Zirka Onok 2–1

2024. április 22., 13:12 , 1207. szám

Hosszas szünet után április 21-én játszotta bemutatkozó mérkőzését a kárpátaljai megyei bajnokság első osztályában benevezett SC Beregvidék. A mérkőzést hazai pályán, Sztepan Szigeti duplájával 2-1 arányban megnyerte az Onoki Zirkával szemben. A mérkőzést változatos színvonal jellemezte, ami talán a szezon eleji formával magyarázható.

A találkozó kezdetén a csapatokat és a meccsre kilátogató közönséget Vince István alpolgármester köszöntötte, aki tudósítónknak elmondta, hogy a tanács – Babják Zoltán polgármester javaslatára – egyhangúlag elfogadta a Beregszászi futball fejlesztése 2024–2028 elnevezésű programot, amely elsősorban arra irányul, hogy az utánpótlás-nevelésnek, az ifjúsági csapatoknak biztosítsák a feltételeket, kifizetve a beregszászi Barátság Stadion bérleti díját. Ugyanakkor felmerült, hogy az utánpótláscsapatok edzőire alapozva beneveznek egy felnőttcsapatot is, egyelőre nem a megyei felső osztályba, hanem az első osztályba, hogy kipróbálják magukat. „Futballra, sportra éhes a beregszászi közönség, ezt az első meccsre kilátogatók száma is igazolja. Beregszászban a futballnak 1896-ig visszanyúló hagyományai vannak, a korábbi időkben emlékezetes sikereket értek el a beregszászi csapatok. Jelenleg a törvények értelmében az önkormányzat fizetést nem adhat a játékosoknak, ugyanakkor az utaztatást és a bírók fizetését tudjuk biztosítani. A bajnokság első fordulója le is ment nélkülünk – halasztást kértünk. Később játsszuk majd le az elmaradt meccsünket. Múltja van a Beregvidéknek, szeretnénk, ha lenne jövője is” – fogalmazott Vince István.

A Beregvidék legközelebb ugyancsak hazai pályán csap össze Perecsennyel, április 28-án, vasárnap. Az ificsapatok meccse közép-európai idő szerint 12 órától kezdődik, a felnőtt csapat mérkőzése pedig 14 órától.         

dózsa