Gyalogosokat ütött el Brovariban a járási közigazgatás vezetője

2024. április 27., 10:34

A Kijev megyei Brovariban Volodimir Majbozsenko, a járási katonai közigazgatás vezetője ittas állapotban gyalogosokat ütött el autójával – jelentette a DW április 26-án, pénteken este.

„Előzetesen úgy tudni, hogy a járási katonai közigazgatás egyik tisztviselője nem állt meg a közlekedési lámpa tilos jelzésénél és gyalogosokat ütött el. Ennek következtében négyen különböző súlyosságú sérüléseket szenvedtek. A sérültek egyike gyermek – közölte a nemzeti rendőrség.

Majbozsenkót őrizetbe vették. Szervezetében 2,31 ppm alkoholt találtak. A rendfenntartók eljárást indítottak a közúti közlekedési szabályok megsértése és ittas vezetés miatt.

Reagált az esetre Ruszlan Kravcsenko, a Kijev Megyei Katonai Közigazgatás vezetője, aki bejelentette, hogy Majbozsenkót felmentik.

„Ez az egyetlen helyes lépés a Brovariban történt szörnyű incidens után, amelynek következtében négyen megsérültek. Köztük három felnőtt és egy gyermek. A sértetteknek minden szükséges segítséget megadnak” – írta a Facebook közösségi oldalon.

Tájékoztatása szerint a balesetben megsérült egy 32 éves anya 2,5 éves lányával, valamint egy 29 és egy 26 éves férfi.

(dw.com/Kárpátalja)