Az MCC diákjai idén is csatlakoztak a TeSzedd! mozgalomhoz

2024. május 8., 09:42 , 1209. szám

A TeSzedd! a legnagyobb önkéntes hulladékszedési mozgalom, amely az idei évben 12. alkalommal került megrendezésre, melyhez a beregszászi Mathias Corvinus Collegium (MCC) diákjai idén is csatlakoztak.

A rendezvénysorozat legfőbb célja: elősegítheti, hogy a fiatalokban minél jobban kialakuljon a környezettudatosság és az igény egy tisztább, rendezett világ iránt. A beregszászi MCC-s fiatalok ezúttal is a várost kettészelő Vérke-patak környezetét tisztították meg. Az akció annak ellenére is „sikeres” volt, hogy az elmúlt években a Vérkét gépek segítségével megtisztítottak a benne lerakódott szeméttől. Természetesen a kotrások nyomán kevesebb szemetet találtak, de így is szép számban teltek meg a szemeteszsákok.

Az MCC Beregszászi Képzési Központjában rendszeresen tartanak környezetvédelmi kurzusokat, vagyis nemcsak egy napot szentelnek a környezetvédelemnek. Így a fiataljaik még elkötelezettebbek lehetnek a bolygónk és szűkebb környezetünk megóvása iránt. Az akcióhoz a fiatalok nem kényszerből, hanem önként csatlakoztak. A tiszta és szebb, jobb környezet érdekében lelkesen tesznek is a gyerekek. Misem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a hatodik éve – a szemétszedő akcióval összhangban – meghirdetett pályázaton kiemelkedően szerepelnek az MCC-s diákjaink. A pályázat keretében a fiatalok bemutathatják, miként kötődnek a környezetünkhöz. A legjobb pályamunka ezúttal Kovács Denisz alkotása, aki újrahasznosított elemekből építette meg méhkaptár-kompozícióját.

TV21 Ungvár/V. I.