Be nem jelentett látogatásra Kijevbe érkezett az amerikai külügyminiszter

2024. május 14., 09:27

Május 14-én, kedden reggel be nem jelentett látogatásra Kijevbe érkezett Anthony Blinken, az Egyesült Államok külügyminisztere – jelentette a DW a Reuters hírügynökségre hivatkozva. A külügyminiszter útjának célja, hogy demonstrálja az Egyesült Államok szolidaritását Ukrajnával.

Blinken, aki vonattal érkezett Kijevbe, azt reméli, hogy „erőteljes megnyugtató jelzést küldhet az ukránoknak, akik nyilvánvalóan nagyon nehéz időszakon mennek keresztül” – mondta el egy meg nem nevezett amerikai tisztviselő a Blinkennel utazó újságíróknak.

„Valójában a külügyminiszter küldetése itt arról beszélni, hogy miként nyújtsunk további segítséget a védelmük megerősítéséhez, miként tegyük lehetővé számukra, hogy egyre inkább magukhoz ragadhassák a kezdeményezést a harctéren” – magyarázta a nevét elhallgató tisztviselő.

Később maga Blinken is kommentálta látogatása célját.

„Ma visszatértem Kijevbe, hogy megmutassam megingathatatlan támogatásunkat Ukrajnának, hiszen szabadságát védi az orosz agressziótól” – írta az amerikai diplomácia vezetője az X közösségi oldalon.

(dw.com/Kárpátalja)