Pályaorientációs napot tartott a II. RF KMF

2024. május 14., 12:09 , 1210. szám

Május 10-én második alkalommal tartottak nyílt napot a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán. A rendezvény célja, hogy az érdeklődők betekintést nyerhessenek a felsőoktatási intézmény és a hozzá tartozó egységek életébe, valamint tájékoztatást kapjanak a 2024. évi felsőoktatási felvételi eljárásról.

A hallgatóknak lehetőségük nyílt megismerkedni a főiskola mindennapjaival, és tájékozódhattak a karok munkájáról, megismerkedtek a tanszékek oktatási programjaival, pedagógusaival.

Tóth Attila, a Felvételi Bizottság titkára bemutatta a jelenlévőknek a karok képviselőit és ismertette a rendezvény programját, ezt követően tájékoztatta a résztvevőket a 2024-es felvételi szabályokról.

Minden tanszék felkészült a leendő hallgatókkal való találkozásra és érdekes programokkal várták a végzősöket. A nyílt napon először vettek részt óvodások is, a szervezők szerint nem lehet elég korán elkezdeni a felsőoktatási intézmény látogatását: kézműves-foglalkozással, interaktív játékokkal, népi foglalkozásokkal és mesesarokkal készültek számukra.

(ko.net.ua/VV)