A kormány kinevezte a védelmi miniszter első helyettesét

2024. május 17., 19:40

A miniszteri kabinet Ivan Havriljuk altábornagyot nevezte ki a védelmi miniszter első helyettesévé – jelentette a korrespondent.net május 17-én, pénteken a kormányt a Legfelső Tanácsban képviselő Tarasz Melynicsukra hivatkozva.

A kormány emellett Olekszandr Balanucát európai integrációért felelős védelmi miniszter-helyettessé nevezte ki.

Ezenkívül a miniszteri kabinet menesztette Ljudmila Akimovát, a Nemzeti Képesítési Ügynökség helyettes vezetőjét.

Ivan Havriljuk altábornagy az Ukrán Fegyveres Erők Logisztikai Erői parancsnokának tanácsadója és a Logisztikai Főigazgatóság vezetője, valamint az Ukrán Fegyveres Erők vezérkari főnökének helyettese volt. Havriljuk Rusztem Umjerov miniszterré történt kinevezése után került a Védelmi Minisztériumba. 2023. október 5-én a kormány katonai műszaki politikáért felelős védelmi miniszterhelyettessé nevezte ki őt.

A korrespondent.net emlékeztet, hogy Volodimir Zelenszkij elnök május 9-én leváltotta az Ukrán Fegyveres Erők Különleges Műveleti Erőinek parancsnokát, és új parancsnokot nevezett ki a fegyveres erők támogató erői élére. Az Ukrán Fegyveres Erők Különleges Műveleti Erőinek parancsnoka Olekszandr Trepak lett. A fegyveres erők támogató erőinek új parancsnokává Dmitro Hereha vezérőrnagyot nevezték ki.

(korrespondent.net/Kárpátalja)