Medveveszélyre figyelmeztették a katonai szolgálatot kerülőket a határőrök

2024. május 21., 09:27 , 1211. szám

Az ukrán–román határ közelében a hegyi utakon sok medve jelent meg, ami veszélyes lehet az emberekre – jelentette a korrespondent.net május 20-án az Állami Határőrszolgálat Facebook-oldalán megjelent tájékoztatásra hivatkozva.

Minap a határőrség járőre a megmaradt hóban medvenyomokat és a terepen szétszórt holmikat fedezett fel.

Közleményében a határőrség megjegyzi, hogy bár a hegyi útvonalak többsége jelenleg le van zárva, a férfiak, akik illegálisan próbálják átlépni az ukrán–román határt, mégis nekivágnak a hegyeknek.

A külföldre tartó „turisták” úgy indulnak a hegyek közé, hogy hosszabb külföldi tartózkodást terveznek, ezért sok holmit visznek magukkal. De aztán nehézzé válik cipelni mindezt, ezért egyszerűen megszabadulnak terhüktől az erdőben.

A hátrahagyott holmi között nemegyszer élelem is van, ez az oka a vadállatok gyakoribb megjelenésének – mutatnak rá a közlemény szerzői.

„Figyelmeztetés! Tartózkodjanak a határ menti lezárt hegyi útvonalak látogatásától, ez életveszélyes lehet” – hangsúlyozták a határőrök.

Korábban a határőrség sajtószolgálata jelentette, hogy őrizetbe vettek két hadköteles korú férfit, akik úgy döntöttek, hogy egy teherautó vezetőfülkéjében elrejtőzve próbálnak meg illegálisan Moldovába jutni.

(hk/korrespondent.net)