A Kárpátalja Megyei TTSZTK belső vizsgálatot rendelt el egy hadköteles halála miatt

2024. május 24., 15:35

Meghalt egy hadköteles az egyik kárpátaljai toborzóközpont területén – közölte május 24-én délelőtt a Kárpátalja Megyei Területi Toborzó és Szociális Támogatási Központ nyomán a Szabadság Rádió ukrán nyelvű hírszolgálata.

A központ jelezte, hogy a katonai orvosi bizottságok (VLK) orvosai olykor szolgálatra alkalmasnak nyilvánítanak hadköteleseket, de „később tragédiák történnek”.

„Tájékoztatunk, hogy május 23-án az egyik alárendelt TTSZTK-ban tartózkodó hadkötelesnek, aki a VLK megállapításai szerint szolgálatra alkalmas volt, hirtelen romlott a közérzete. Elsősegélyben részesítették és mentőt hívtak, amely kiérkezésekor megállapította a halál beálltát.”

A megyei TTSZTK megjegyzi, a nem főállású katonai orvosi bizottságokat a kommunális vagy állami egészségügyi intézmények orvosai alkotják, akiket a városi, községi, nagyközségi tanács végrehajtó bizottsága jelöl ki.

„Tájékoztatunk, hogy e tény alapján hatósági vizsgálat lett elrendelve” – tette hozzá a TTSZTK.

A Szabadság Rádió emlékeztet, áprilisban a Kárpátalja Megyei Területi Toborzó és Szociális Támogatási Központ egy férfi haláláról tájékoztatott, aki epilepsziás rohamot kapott a kiképzőközpont felé vezető úton.

(radiosvoboda.org/Kárpátalja)