Egy 13 éves nyertes keresztrejtvényfejtő

2024. május 26., 11:50 , 1211. szám

A felnövekvő nemzedéket – többé-kevésbé okkal – gyakran éri az a vád, hogy sokuk nem szeret olvasni, és túl sok időt töltenek mobiltelefonozással, online üzenetküldésekkel, internetes játékokkal. Ám igenis vannak gyerekek, fiatalok, akik szeretnek olvasni, emellett kellő ismeretekkel és logikai érzékkel felvértezve, keresztrejtvényfejtéssel is foglalkoznak, mint lapunk egyik keresztrejtvényfejtő nyertese, a Csonkapapiban lakó, 13 éves Tóth Dénes.

– Mióta foglalkozol keresztrejtvényfejtéssel, és ki inspirált – rokoni, baráti körödben – a rejtvényfejtésre?

– Már régóta fejtek keresztrejtvényeket, édesanyám inspirált rá, aki maga is nagyon szeret keresztrejtvényeket fejteni, ahogy már én is. Együtt szoktunk vele foglalkozni.

– Más újságokba is küldtél már be megfejtéseket?

– Nem. Korábban a Kárpátaljába sem, de a múlt hónapban majdnem minden rejtvényt megfejtettem és beküldtem.

– Miért szeretsz keresztrejtvényeket fejteni, milyen típusúakat szeretsz leginkább, mennyi idő alatt fejted meg őket, és milyen pozitív érzésekkel tölt fel a megfejtésük?

– Szeretem a kihívásokat, és számomra izgalmas dolog a rejtvényfejtés. A szókereső a kedvencem, de mindenféle más rejtvény is érdekel. Mindegyiknek megvan a maga érdekessége, bár a nehézsége is. S mennyi időmbe telik a megfejtésük? Van, hogy néhány óra alatt megfejtem őket, de megesik, hogy napokig gondolkodom rajtuk. A megfejtésük pedig sikerélménnyel tölt fel.

– Vannak más hobbijaid is?

– Nagyon szeretem a logikai játékokat és feladványokat.

– A keresztrejtvények mellett más írásokat is elolvasol a lapunkban?

– Nagyon szeretek olvasni, az újságban pedig leginkább a meséket és a vicceket szeretem.

Végezetül pedig engedtessék meg, hogy további sikeres rejtvényfejtéseket kívánjak kis olvasónknak!

Lajos Mihály