Az oktatási minisztérium ismertette, hogy a légiriadó milyen hatással lehet az NMT lebonyolítására

2024. május 27., 09:27

Idén 2,5 óráig tart a Nemzeti Multidiszciplináris Teszt (NMT). A tesztelés során fennáll a légiriadó veszélye, amely alatt a végzősök nem folytathatják a vizsgát. Az Oktatási és Tudományos Minisztérium ismertette, mi a teendő az NMT alatti légiriadó esetén – írja az Élet (Життя), az Ukrajinszka Pravda magazinja a tárca honlapjára hivatkozva.

A minisztérium szerint ilyenkor az osztályteremben tartózkodó oktató leállítja a tesztelést. Ezt követően a résztvevőknek el kell menteniük a válaszokat minden elvégzett feladatra, és a személyzettel együtt a menhelyre kell menniük.

Az NMT megírására rendelkezésre álló idő mérését leállítják a riasztás végéig.

A feladatok megoldása akkor folytatódik, ha a riasztás rövidebb ideig tart a tesztelés két szakaszára összesen biztosított 2,5 óránál.

Ellenkező esetben a helyi illetékesek a regionális oktatásminőség-értékelési központtal közösen eldöntik, hogy figyelembe véve a megírására hátralévő időt, érdemes-e folytatni a tesztet.

Ha úgy döntenek, hogy leállítják az NMT-t, a résztvevők a pótidőszakban tehetik le a vizsgát. Ehhez három munkanapon belül (beleértve az NMT leállításának napját is) kérelmet kell benyújtaniuk az illetékes regionális oktatásminőség-értékelési központhoz a helyszínen, vagy önállóan.

Korábban jelentették, vészhelyzeti áramszünet esetén a tesztelés további menetéről a regionális központok a helyszínen döntenek. Ha a probléma nem megoldható, a résztvevőknek felajánlják, hogy írják meg a tesztet a pótidőszak alatt.

(life.pravda.com.ua/Kárpátalja)