Sportnap a Csongori Gimnáziumban

A pedagógusok és a szülők is versenyeztek

2024. május 28., 17:28 , 1212. szám

Tizedik alkalommal szerveztek gyermeknappal egybekötött sportnapot a csongori iskolában május 28-án, Magyarország Miniszterelnökségének és a Bethlen Gábor Alapnak a támogatásával. A rendezvényen 130 gyerek, pedagógusok és szülők sportoltak, mozogtak közösen, jó hangulatban.

Az esemény megnyitóján Nagy Sándor, a Csongori Gimnázium igazgatója hangsúlyozta, hogy az általa vezetett oktatási intézményben kiemelt hangsúlyt kap a sportélet. Évente 3-4 sportnapot szerveznek, ezek közül a legnagyobb a májusi, amikor a támogatóknak köszönhetően a sportban eredményes gyerekek sporteszközöket kapnak ajándékba, és készül egy közös ebéd is a résztvevők és a szervezők számára. Beszéde végén az igazgató ismertette a nap programját.

A megnyitót követően Hadar Géza testnevelő és biológiatanár vette át az irányítást. A balesetvédelmi szabályok ismertetése után elsőként az alsós tanítók és a felsős tanárok mérték össze ügyességüket, akiknek élénken és hangosan szurkoltak tanítványaik. Majd az elsős tanulók ügyességi játékokban versengtek egymással. A 2–4. osztályok tanulói egy váltóversenyben mérkőztek meg, majd kezdődött az osztályok közötti kispályás labdarúgó-bajnokság. A nap főattrakciójaként a felső tagozatos fiúk válogatottja mérkőzött meg a szülők csapatával.

A váltóversenyek eredményei: 1. osztály: Méhecske csapat – I. helyezett – 10 pont; Katicabogarak – II. helyezett – 7 pont. A 2–4. osztályosok között I. helyezett lett a 3. osztály 12 ponttal.

A focibajnokság eredményei: Alsós csoport – I. helyezett: 4. osztály. Felsős csoport – I. helyezett: 9. osztály. Az iskolai válogatott a szülők csapatát nagy küzdelemben 5-1 arányban múlta felül.

A díjazottak a végén okleveleket és sportszereket vehettek át a szervezőktől.

Az iskola munkatársainak egy csapata közben hatalmas üstben főzte a finom bográcsgulyást, amit a nap végén közösen fogyasztottak el a résztvevők és a szervezők, a menühöz még sütemény, ásványvíz vagy kóla is járt.

Badó Zsolt