„Nincs fontosabb a nemzeti egység megőrzésénél”

Összetartozásnapi koszorúzás Nagybégányban

2024. június 4., 15:29 , 1213. szám

Nagybégányban a Nemzeti Összetartozás Parkban, a Turul-szobornál emlékeztek csendes koszorúzással nemzetünk legnagyobb tragédiájára, a trianoni békadiktátum aláírásának 104. évfordulójára, és egyben méltatták nemzeti összetartozásunk napját.

A nagybégányi római katolikus gyülekezet énekkara a trianoni tragédia lelkekre gyakorolt hatását idéző dalokat énekelt, majd Buczkó István beregszászi magyar vezető konzul, Sin József, a KMKSZ alelnöke és a helybéliek elhelyezték koszorúikat és virágaikat a Turul-szobor talapzatán.

Sin József a koszorúzást követően a sajtónak elmondta: „Számtalan helyen tartanak ma megemlékezést a nagyvilágban Trianonról, ezt tesszük mi is itt, Kárpátalján nagyon sok helyen, jelét adva annak, hogy mi is a magyar nemzethez tartozunk. A magyarok számára – éljenek határon belül vagy kívül – nincs fontosabb a nemzeti egység megőrzésénél. Csak így tudunk előre lépni. Mi itt csak úgy tudunk bizakodva nézni a jövőbe, ha érezzük az anyaország bátorító, segítő kezét” – fogalmazott a KMKSZ alelnöke.

dózsa