Osztályozók az élvonalért és a másodosztályért

Labdarúgás

2024. június 5., 09:00 , 1213. szám

Mindkét osztályozós helyen végző élvonalbeli csapatnak sikerült kiharcolnia a legjobbak között való maradást az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban.

A Veresz Rivne az idegenbeli 1-1-es döntetlent követően 3-1-re nyert a másodosztályos osztályozós Epicentr ellenében hazai pályán, így a rivneiek – a tavalyi évhez hasonlóan – az idén is play offos párharcban biztosították bennmaradásukat.

A másik találkozón ennél szorosabb volt az élvonalbeli tagságért folytatott párharc. Az Obolony Kijev a hazai 1-0-s sikerét követően idegenben 1-1-re végzett a másodosztályú Livij Bereh ellen, így a sörgyáriak a 2024–2025-ös idényben is a 16 csapatos élvonal mezőnyében szerepelhetnek majd.

* * *

A Huszti FC a másodosztályban harcolt ki osztályozós helyet, de az első hazai találkozón nem sikerült előnyt kiharcolnia a Zvjahel Zsitomir ellenében.

A kárpátaljai együttes Ivan Sztankovics révén az 56. percben szerezte meg a vezetést, amit negyedórával a vége előtt a vendégeknek sikerült kiegyenlíteniük (1-1).

A párharc sorsa így a június 8-án sorra kerülő zsitomiri visszavágón dől el.

Mint ismeretes, a Minaj FC az élvonalban az utolsó előtti, 15. helyen végzett, így a minajiak a következő idényben a másodosztályban szerepelhetnek majd.

            (jakab)