A motorházban akart gyógyszert Ukrajnába csempészni

2024. június 6., 18:16

Ilyen illegális tetthez folyamodott egy munkácsi lakos, aki a „zöld folyosót” akarta kihasználni, hogy Magyarországról feltűnés nélkül gyógyszereket hozzon további értékesítésre Ukrajnába.

Ez a Kárpátaljai Vámhivatal működési övezetében található Asztély átkelőn történt. A Volkswagen Passat sofőrje Magyarországról hazatérve szándékosan állt be az egyszerűsített vámellenőrző sávban. Tettével kijelentette, hogy betartja a vámszabályokat. Szóban megerősítette a vámosoknak, hogy nincsenek a járműben adóköteles vagy jogszabályban meghatározott korlátozás alá eső áruk, egyéb rejtett tárgyak.

Amikor a motorháztető ellenőrzésével kezdődően alapos átvizsgálásra utasították az autót, a magabiztos férfi viselkedése némileg megváltozott. Mint kiderült, 132 csomag magyar gyártású gyógyszert rejtett el a vámellenőrzés elől. A gyógyszereket szépen, műanyag zacskókba csomagolták, és egy speciálisan beépített, nem a gyártó által készített kartonlapba helyezték a külföldi autó motortere és motorházteteje közé.

Ennek alapján vámszabálysértési jegyzőkönyv készült. A vámellenőrzés elől elrejtett áruk szállítására szolgáló személygépkocsival együtt mintegy 400 ezer hrivnya értékben foglaltak le különböző gyógyszereket, amelyek előzetes értéke közel 25 ezer hrivnya. Az ügy a bíróság elé került.

(Facebook/RV)